Известие

Collapse
No announcement yet.

Гори ми масло, а няма логика!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гори ми масло, а няма логика!

Здрасти! Карам 146 1.TS! 2000г Готина е, но ми гори масло- 1л. на 2-3000км! Карам със Селениа Голд. Сменил съм вложки,клапаните са супер, лагерите не са мръднали, смених и сегментите, но продалжва! Ако някой подскаже нещо по вапроса ще му бъда много благодарен!
    Alfa Romeo 1.4TS

Аз те съветвам да смениш маслото Пробвай с MOTUL 6100 10W40 и ако е наред няма да ти го пипа,селенията го харчи всяка кола,колкото и перфектна да е
    ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
    BMW e39 facelift

Comment

Първоначално публикувано от Abarth
      Аз те съветвам да смениш маслото Пробвай с MOTUL 6100 10W40 и ако е наред няма да ти го пипа,селенията го харчи всяка кола,колкото и перфектна да е
      ОФФ

Зависи колко харчи една кола, защото ако е 400-500грама на смяна е добре, но както е на колегата по колата това е възможно да е от маслото. Според мен трябва да е по гъсто маслото. 10W40 не е много гъсто. 15W40 е май по-добре.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

Oт темите, които съм чел в немски, английски и какви ли не форуми, стигнах до убеждението, че туин спарка си гори до 1л./1000км. и на магазински алфи. Та хората го приемат като нормално . Мойта е същата масларка, но на следващата смяна и аз ше пробвам друго масло да видим какво ше покаже.
        Собствено мнение
        166, 2.4 JTD'00

Comment

Моята гори 300-400грама на смята ~10000км. Смятам, че е нормално. Колата си я карам съвсем нормално за Алфа, не я карам много икономично. Сипвал съм Селения 20К и Голд, сега съм с Кастрол 10w40 и положението е едно и също.

П.С. Имам едно сълзене от гарнитурата на клапаните, така че колата съвсем си е добре.

1л на смята не е малко, но зависи как се кара.
          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
          Opel Astra J GTC

Comment

Потърси в търсачката за почистване на масления сепаратор щом си сменил гумички и сегменти 99% е там проблема а и първо трябваше да започнеш от там е е най лесна и евтина манипулацията) И не е нормално една алфа да гори повече от 1 л на 10к км ако се кара приблизително нормално(3000-4500) извън гарда и до 4500-5000) във града нормално е да гори това количество масло ако не е подходящо маслото или ако се кара само в лютеницата.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

На какво казваш маслен сепаратор? Да нямаш предвид филтъра в капака на клапаните? Ако е това може и да си прав, защото като я купих беше сташно затлачена и даже датчика, който е на главата(за предварението) беше блокирал и даваше грешки!
              Alfa Romeo 1.4TS

Comment

Да точно това потърси в търсачката има много изписано мисляля че имаше и снимки.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Благодаря! Задължен съм ти!
                  Alfa Romeo 1.4TS

Comment

Първоначално публикувано от Chimev
                    Oт темите, които съм чел в немски, английски и какви ли не форуми, стигнах до убеждението, че туин спарка си гори до 1л./1000км. и на магазински алфи. Та хората го приемат като нормално . Мойта е същата масларка, но на следващата смяна и аз ше пробвам друго масло да видим какво ше покаже.
                    Собствено мнение
                    Не съм съгласен нещо С пълна синтетика съм ве4е около 7000 км и определено нивото на маслото по4ти не е мръднало , а колата не е отваряна и е на 130 000 километражни
                    BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Първоначално публикувано от hristiqn
                      Собствено мнение
                      Не съм съгласен нещо С пълна синтетика съм ве4е около 7000 км и определено нивото на маслото по4ти не е мръднало , а колата не е отваряна и е на 130 000 километражни
                      Както се казва - това е Алфа Ромео, всичко е възможно , но такива са тенденциите (поне според инфото което аз имам)
                      166, 2.4 JTD'00

Comment

......че туин спарка си гори до 1л./1000км. и на магазински алфи. .....
                        Присъединявам се към колегите с менение , че Не е вярно това твърдение

Колегата да си провери сепаратора в капака на клапаните
                        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

селенията го харчи всяка кола,колкото и перфектна да е
                          Тва е страшна глупост ела да видиш как моята не близва Селения рейсинг,за 8 000 км. съм долял 200-300 гр.
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                            Тва е страшна глупост ела да видиш как моята не близва Селения рейсинг,за 8 000 км. съм долял 200-300 гр.
                            Те това е изтината и аз съм със същото и напълно подкрепям колегата Това е едно от малкото хубави неща на т.с
                            BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                              Е твоята е след основен ремонт бе Преди това не само е близвала, а направо е лочела като камила на водопой
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X